Helyi termelők és különlegességek

Anita pasta

Az Anita’s Pasta műhelyében készült kézműves tésztakülönlegességek előállítása során elsődleges szerepet kaptak a minőségi alapanyagok. A megbízható malomból származó liszthez, szabadtartású tyúkok tojását és saját termesztésű vegyszermentes, illetve helyi termelőktől származó zöldségfélék hozzáadásával különleges színű és ízvilágú finomságok születnek. A tészta fajták megálmodásához alkotójuk bátran használta fel az olasz konyha tradicionális és modern elemeit úgy, hogy termékei megfeleljenek a mai modern gasztronómia ízvilágának és látvány elvárásainak, s közben megőrizte a méltán híres magyar hagyományokat is, melyet nagyanyáink hagytak ránk örökül. Az Anita’s Pasta nem csak egy termék a többi között a boltok polcain. Az Anita’s Pasta tészták egyedi ízében és színében fellelhető alkotójuk minőség iránti elkötelezettsége és azon vágya, hogy termékei által olyan étel kerüljön az asztalokra, mely rövid főzési ideje által elkészítőjüknek a mindennapok feladataiban is segítségére lehessen, mindez egészséges ételek formájában.

A @anitasteszta facebook oldalon minden további információ megtalálható. Lehetőség van a tészták megrendelésére, valamint betekintési lehetőség nyílik a termékek készítésének folyamatába, illetve rendszeresen kerülnek fel recept ötletek tésztás ételekről kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Mert lehet finom, ami egészséges!

Rita szörp

Mindazoknak, jó szívvel, szeretettel, akik szeretik a természetes ízeket, a tartósítószer és adalékmentes magas minőségű magyar élelmiszereket! A szörpök és persze a lekvárok is tartósítószer, színezék és ízfokozó-mentesek. Hagyományos technológiával dolgozom, a feldolgozás során nem használok mesterséges anyagot, színezéket és aromát, valamint rendelkezem már cukormentes termékcsaláddal is.

A gyógynövény /kivonat/ szörpök magas hatóanyag tartalommal, ez által intenzív íz és illat élménnyel rendelkeznek. Különféle koktélok, hideg vagy meleg italok alkotó elemeként kedveltek a klasszikus Bodza virágtól kezdve egészen a különleges Pitypangig. Színezék, aroma és tartósítószer mentesek, hőkezeléssel tartósítva. A gyümölcsszörpök friss, válogatott, egészséges, vegyszermentes gyümölcsből készültek. Gyümölcstartalmuk 50-60%! Különféle koktélok, hideg vagy meleg italok alkotó elemeként kedveltek. Színezék, aroma és tartósítószer mentesek, hőkezeléssel tartósítva.

Szörpökhöz általában normál répacukrot használunk csökkentett mennyiségben (1 l tömény szörphöz 35-40 dkg cukrot használok, ami az elkészített ital esetében 5-7,5 g cukrot jelent 1dl innivalóban.), de ezen kívül készítek 97%-os tisztaságú stevia kivonat és eritrit kombinációjával édesített szörpöket is. Ezen termékeim hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.